Spésialisasi dina STERILISASI • FOKUS SANGAT-TINGGI

Metoda sterilisasi termal tina dahareun

Stérilisasi termal nyaéta nyéépkeun tuangeun kana wadah teras nempatkeun kana alat-alat sterilisasi, panaskeun kana suhu anu tetep sareng jaga salami waktos, periode nyaéta maéhan baktéri patogén, baktéri ngahasilkeun racun sareng baktéri anu ngarusak dahareun, sareng musnahkeun tuang énzim, sajauh mungkin pikeun ngajaga rasa aslina, warna, bentuk jaringan sareng eusi gizi tina eusi tuangeun, sareng nyumponan sarat steril komérsial.

Klasifikasi tina sterilisasi termal

Numutkeun kana suhu sterilisasi:

Pasteurisasi, sterilisasi suhu rendah, sterilisasi suhu luhur, sterilisasi suhu luhur pikeun waktos anu pondok.

Numutkeun kana tekanan sterilisasi:

Tekanan sterilisasi (sapertos cai salaku médium pemanasan, suhu sterilisasi ≤100), tekanan sterilisasi (nganggo uap atanapi cai salaku médium pemanasan, suhu sterilisasi umum nyaéta 100-135 ℃).

Numutkeun cara ngeusian wadah tuang salami prosés sterilisasi:
Jinis sela sareng jinis kontinyu.

Numutkeun kana médium pemanasan:
Tiasa dibagi kana jinis uap, sterilisasi cai (jinis cai pinuh, jinis semprot cai, sareng sajabana), gas, uap, sterilisasi campuran cai.

Numutkeun kana gerakan wadah nalika prosés sterilisasi:
Pikeun sterilisasi statis sareng puter.


Waktos Post: Jul-30-2020