Spésialisasi dina STERILISASI • FOKUS SANGAT-TINGGI

Sterilisasi bungkus fléksibel

Produk bungkus fleksibel ngarujuk kana panggunaan bahan lemes sapertos pilem plastik panghalang tinggi atanapi foil logam sareng pilem kompositna pikeun ngadamel kantong atanapi bentuk kontainer anu sanés. Pikeun komérsial aseptik, rangkep tuangeun anu tiasa disimpen dina suhu kamar. Prinsip ngolah sareng cara seni sami sareng kaléng logam pikeun nyimpen tuangeun. Wadah bungkusan ilahar kalebet cangkir plastik sareng botol plastik. Kantong masak, kotak, jst.

Kusabab bédana tekanan kritis anu diijinkeun tina bahan bungkus fléksibel khususna leutik, tekanan dina wadah salami prosés sterilisasi gampang pisan dibedol saatos suhu naék. Karakteristik kantong masak nyaéta sieun naék sareng henteu tekanan; sareng cangkir plastik sareng botol duanana sieun naék sareng tekanan, janten perlu ngagunakeun prosés sterilisasi tekanan tibalik dina sterilisasi. Proses ieu nangtoskeun yén suhu sterilisasi sareng tekanan mortir kedah dikawasa nyalira dina produksi bungkus fleksibel Alat-alat sterilisasi, sapertos jinis cai pinuh (jinis mandi cai), jinis semprot cai (semprot luhur, semprot samping, semprot lengkep), uap sareng campuran hawa jenis sterilisasi, umumna netepkeun sababaraha rupa parameter ku PLC pikeun kontrol otomatis.

Kedah ditekenkeun yén opat unsur logam tiasa ngadalikeun prosés pérterisasi (suhu awal, suhu sterilisasi, waktos, faktor konci) ogé lumaku pikeun kendali sterilisasi kadaharan rangkep anu fleksibel, sareng tekanan nalika prosés sterilisasi sareng pendinginan kedahna dikawasa ketat.

Sababaraha perusahaan nganggo sterilisasi uap pikeun sterilisasi bungkusan fléksibel. Dina raraga nyegah kantong masak tina bursting, kantun lebetkeun hawa dikomprés kana pot sterilisasi uap kanggo nerapkeun éksitasi tekanan deui kana kantong bungkus. Ieu mangrupikeun amalan ilmiah anu salah. Kusabab sterilisasi uap dilaksanakeun dina kaayaan uap murni, upami aya hawa dina pot, kantong hawa bakal kabentuk, sareng massa hawa ieu bakal ngumbara dina pot sterilisasi pikeun ngabentuk sababaraha daérah tiis atanapi tempat anu tiis, anu ngajantenkeun suhu sterilisasi henteu rata, hasilna Henteu cukup sterilisasi tina sababaraha produk. Upami anjeun kedah nambihan hawa anu dikomprés, anjeun kedah dilengkepan kipas anu kuat, sareng kakuatan kipas ieu dirancang sacara ati-ati pikeun ngamungkinkeun hawa anu dikompresi dipaksa ku kipas kakuatan tinggi langsung saatos lebet kana pot. Aliran hawa sareng uap dicampurkeun, Dina urutan pikeun mastikeun yén suhu dina pot sterilisasi seragam, pikeun mastikeun pangaruh hasil sterilisasi.


Waktos Post: Jul-30-2020